Com a novetat i per promocionar aquesta nova disciplina, l’Àrea de Formació i ECAM convoca un curs de monitor de marxa aquàtica del 25 al 28 de juliol de 2019 a Salou.
Voleu viure una experiència inusual, vigoritzant i descobrir un esport nou? Ara podreu gaudir i fer gaudir als membres del vostre club de les virtuts de l’aigua de mar practicant aquesta nova activitat a la platja!
Orígens
La Marxa Aquàtica va néixer el 2005 a la costa del nord de França i va ser desenvolupada per un entrenador professional de rem, buscant una activitat muscular i d’enfortiment cardiovascular sense traumatismes articulars. Es tracta d’una activitat física que consisteix a caminar en el medi aquàtic, preferiblement el mar, amb una profunditat dins l’aigua entre el melic i les aixelles (immersió mínima per sobre de la cintura) amb i sense rem. Es practica tot l’any en rutes prèviament identificades i paral·lelament a la costa. Les sessions, que poden durar entre 1 h i 1h 30’, tenen lloc a platges de sorra, sense grans obstacles ni riscos.
La comissió mèdica de la Federació Francesa de Senderisme, l’equivalent a la FEEC a França i de qui depèn la pràctica d’aquest esport, ens dona el punt de vista mèdic de forma resumida: “Caminar amb aigua fins a la cintura ofereix un doble benefici. L’aigua aixeca el caminador i alleuja les articulacions de suport: malucs, genolls, turmells i algunes vèrtebres lumbars segons el nivell de l’aigua. També ofereix una resistència a la marxa que pot enfortir les cames, les cuixes i els abdominals sense problemes: la resistència és proporcional a la pressió del caminador. A més, l’entorn marí en moviment desperta funcions inactives, desconegudes o menyspreades a causa de l’avanç en l’edat: la postura i l’equilibri guanyen fortalesa. Per a una bona pràctica en aigües fredes, un neoprè prou gruixut fa possible evitar la hipotèrmia. Finalment, atès l’esforç que exigeix al sistema cardiovascular, és del tot recomanable la vista al nostre metge o cardiòleg per a practicants majors de 50 anys.”
Beneficis de la marxa aquàtica
La marxa aquàtica permet un reforç muscular i cardiovascular sense traumatisme articular, afavoreix la circulació sanguínia i millora l’equilibri i la resistència. Uns moments de benestar amb els efectes relaxants de l’aigua al cos mentre es tonifiquen els músculs. A més, el treball amb les mans o el rem mobilitza tota la cadena muscular (espatlla, braços, esquena…).
No és necessari ser atleta per a practicar-la, tothom pot fer-ho. Cal adaptar la pràctica segons el nivell, les condicions del mar i ser supervisat per un monitor qualificat.
La marxa aquàtica és una pràctica emmarcada i segura dins dels clubs afiliats a la FEEC. A partir d’ara, la FEEC incorpora el desenvolupament de la disciplina en totes les seves formes (oci, esport, competició).
Requisits d’accés
- Tenir la llicència federativa de la FEEC del 2019
- Ser major d’edat
Calendari del curs
- Classes pràctiques: dijous, divendres i dissabte de 8 a 10 h i de 19 a 20:30 h. Diumenge de 8 a 10 h.
- Classes teòriques: dijous, divendres i dissabte d’11 a 13 h i de 15 a 18 h. Diumenge d’11 a 13h.
El calendari pot estar supeditat a algun canvi.
Durada del curs: el curs tindrà una durada de 30 hores. L’assistència a les pràctiques és obligatòria i es permet l’absència fins a un 20% del contingut teòric.
Places: hi ha un màxim de 12 places i el mínim d’inscrits per fer el curs és de 6.
Lloc: tant les sessions teòriques com les pràctiques es realitzaran a Salou.
Preu d’inscripció: el curs té un cost de 100 euros. La FEEC en subvencionarà el 50% per tal de posar en marxa aquesta disciplina. El cost final per alumne és de 50 euros.
Inscripció: les persones que vulguin inscriure’s ho han de fer a traves del web de la FEEC. Els inscrits rebran la documentació i el programa del curs amb tota la informació necessària.
El termini d’inscripció per a la prova d’accés i el curs serà el 21 de juliol i les places s’assignaran per rigorós ordre de pagament. En cas que les places s’exhaureixin abans del termini, es comunicarà a la pàgina web de la FEEC.
Per a més informació podeu consultar al web de la FEEC o contactar amb l’Àrea de Formació a través del correu area.formacio@feec.cat o trucant al 934120777.