El Club Excursionista de Gràcia va ser l’organitzador per mitjà del seu Grup de Cantaires Muntanyencs, de la 8a festa de la cançó de Muntanya. Fou el dia 11 de juny de 1972 a Solsona, on es van donar cita les corals excursionistes de la seva trobada anual, aprofitant l’avinentesa de la commemoració dels 50 anys de l’entitat. Tant les autoritats com els membres de l’Orfeó Nova Solsona van donar un cop de mà a l’organització.
Pels volts de les deu del matí, va tenir lloc la concentració de vehicles a l’esplanada del Pi de Sant Just, a fi d’organitzar l’entrada conjunta de tots els participants. Quan es va arribar a Solsona pel Pont del Pont van ser rebuts per les autoritats i pels membres de l’Orfeó Nova de Solsona, mentre els populars trabucaires van engegar uns trons que van fer una sonora benvinguda que causaren l’admiració de petits i de grans.
A dos quarts de dotze, dins el magnífic recinte de la Seu, tingué lloc la celebració de la missa, cantada per tots els membres de las corals participants, que interpretaran la Missa dels Excursionistes del mestre Elisard Sala, seguida d’altres interpretacions.
Tot seguit, a la plaça Major, tingué lloc una Cantada popular de salutació amb els cants Muntanyes del Canigó i El Concert, presidida per les autoritats de Solsona i pels dirigents de la Federació Catalana de Muntanya i del Club Excursionista de Gràcia, amb la presentació de l’acte a càrrec del president dels Cantaires Muntanyencs, Sr Alexandre Marcet. També va dirigí la paraula el president del Club Excursionista de Gràcia, en Carles Albesa, que va començar els parlaments, fent un petit historial de les festes de la Cançó de Muntanya i del seu significat. També va donar les gràcies a les autoritats locals. Finalment, l’alcalde de Solsona el Sr. Serra donà la benvinguda lliurant a les corals la Medalla de Solsona, l’ofrena d’un banderí i d’una placa commemorativa.
L’estada a Solsona, va permetre també als participants de fer una petita visita als interiors de la Catedral i visitar el Museu acompanyats pel seu conservador, mossèn Antoni Llorenç i Solé, com d’admirar les escultures de sal de mossèn Joan Riba.
A la tarda, tingué lloc el concert de les corals participants, en primer lloc individualment amb dues composicions i finalment en conjunt, a l’interior de la Seu. Les corals que hi participaren en aquella diada foren: La Coral Excursionista Elisard Sala, de la UEC, els Cantaires de la UEC, la Coral de la Unió Excursionista de Sabadell, la Coral Núria de la UEC, i el Grup de Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia sota la direcció dels mestres Jordi Forés, Enric Aguadó, Joan Auladell, Josep Mª parellada, mossèn Antoni Muntada i Josep Vila.
El mestre Josep Vila, director del Grup Cantaires Muntanyencs, va dirigir les composicions l’Exaltació de la primavera de Mendelsson i l’Emigrant de Vives, una de les cançons més arrelades a Catalunya. Finalment, tingué lloc el concert conjunt de totes les corals participants, en el qual els mestres s’alternaren en la direcció de les diverses obres. S’inicià amb No Tardis Jack, i a continuació foren cantades O Sari Marès, Tot baixant per la drecera, El Concert, Molta de Gent, i Muntanyes del Canigó. Per finalitzar, amb l’acompanyament d’orgue, es va interpretar el Déu Lloat per la Natura.
Acabat l’acte, després d’un extens i lluït recital, tots els qui participaren al concert, cantaires i assistents, van interpretar el Cant dels Adéus, amb les mans entrellaçades, com és costum, en prova de germanor fent un gran cercle, i així es va donar per acabada la 8a festa de la cançó de Muntanya.