L’Unió Excursionista de Catalunya va ser l’organitzadora de la 7a festa de la cançó de Muntanya, el dia 20 de juny de 1971 a Bagà, de la trobada anual de corals excursionistes. Van voler organitzar-la per dedicar-la com a homenatge de tots els excursionistes cantaires a la memòria del Mestre Elisard Sala, ànima de la primera Trobada de 1962 i que havia mort recentment.
Elisard Sala, excursionista des de jove formà part del grup “Novells”, que es va integrar al Centre Excursionista de Sants, que posteriorment fou una de les entitats fundadores de la Unió Excursionista de Catalunya; el 1954 creà el Grup de Cantaires d’aquesta entitat, que dirigí fins el 1969 i amb el qual estrenà la major part de les seves obres. També estigué al capdavant de l’Orfeó de Sants (1959-64) i el 1960 fundà el grup infantil La Trepa i la seva producció la dedicà preferentment a la música coral per infants.
Tanmateix va aconseguir importants èxits com a director al front de l’Orfeó de Les Corts, de l’Agrupació Coral Roure i la Societat Coral l’Espiga de Les Corts. Elisard Sala es casà amb la mezzosoprano Àngels Sirera amb la que col·laborà en molts concerts i recitals. La seva producció compositiva està formada per prop de 400 cançons, preferentment de muntanya, recollides en diversos cançoners sota els següents títols: “Cançons de muntanya, de nit i de camí” (1949), “Cançons de camí enllà” (1953), “Cançons de mar i muntanya” (1956), “Cançons d’humor i ginesta” (1961), “Cançoner de la Vall d’Aran” (1963), “Cançoner de Bagà” (1965), “Cancionero de Ordesa” (1968). També va escriure altres obres com “Cantem la muntanya” (1958), un “Oratori de Nadal”, una “Missa dels excursionistes” (1966), l’obra “Bucòliques”, per a cor i orquestra de cambra.
Com a lloc es va escollir Bagà que va ser l’escenari natural de l’estrena de dos dels seus cançoners: el Cançoner de la Vall d’Aran i el Cançoner de Bagà.
El mateix dia de la festa i a primera hora, un grup format per familiars i amics, autoritats de Bagà i els membres del Consell General de la UEC, va inaugurar a Coll de Bauma un monòlit a la memòria d’Elisard Sala.
A les onze matí, i ja a la vila es va celebrar la santa Missa, totes les corals conjuntament interpretaren la Missa dels Excursionistes d’Elisard sala, així com obres d’Orlando de Lassus, Lluís Miller i J.S. Bach.
Al migdia, el senyor alcalde de Bagà dedicava un carrer (carrer que va de la Plaça Reial a fora de la muralla) al Mestre Elisard Sala, i les corals van cantar unes cançons com a mostra d’homenatge i l’acte finalitzà amb l’actuació del grup La Trepa i la Coral Tramuntana sota la direcció del mestre Gaietà Renom.
A la tarda tingué lloc l’acte del concert de les corals Excursionistes ; cada coral va interpretar dues obres del programa i després actuaren tots conjuntament.
Participaren a la setena Festa de la cançó de Muntanya, Coral Catalunya de l’Agrupació Excursionista Catalunya amb la direcció del mestre J.Mª Castelló; Els Cantaires de la UEC amb el mestre Enric Aguado; Grup Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia direcció J.M Vila; Coral del CEC del Centre Excursionista de Catalunya sota la direcció de Parellada; Coral Núria de la UEC de la Unió Excursionista de Catalunya també amb la direcció de J. Vila; Coral de la Unió Excursionista de Sabadell direcció J. Auladell i el Grup de Cantaires de Collblanc amb la direcció del mestre E. Martínez.
Un cop finalitzat el concert, el president de la Unió Excursionista de Catalunya donà les gràcies i lliurà un petit record als mestres de les corals. Un breu parlament del president de la Federació Catalana va cloure una jornada de germanor.