La Flama de la Llengua Catalana ha estat renovada al Monestir de Montserrat per 49a vegada a la història, el 18 de febrer. L’entitat encarregada d’organitzar la festa d’enguany ha estat el Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines (CESF).
El CESF és una entitat fundada l’11 de setembre de 1971 per un grup de persones emprenedores, amants de l’excursionisme, el senderisme, l’alta muntanya… A tall d’anècdota, quan Pompeu Fabra va marxar a l’exili, vivia a Sant Feliu de Codines.
La celebració al voltant de la 49a renovació ha començat a les 10 del matí amb la concentració a la plaça de Santa Maria, amb els geganters i grallers de Sant Feliu i el grup del correfoc El Follet i la Fantasma.
Posteriorment, la coral La Llum ha ofert un recital de cançons abans de la tradicional rebuda de l’Abat de Montserrat, Josep Maria Soler. A les 11 s’ha celebrat la missa conventual, que ha culminat amb l’encesa de la flama de la llengua catalana a l’atril de la basílica, on cremarà fins l’any vinent. La jornada ha finalitzat amb la conferència “La brasa permanent” a càrrec de l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté.
El president de la FEEC, Jordi Merino, que ha assistit a la celebració de Montserrat, ha comentat en una piulada a Twitter: “Ja està encesa la flama al peveter de Montserrat, un any més la mantindrà encesa la voluntat d’un poble que defensa la seva cultura i la seva llengua. Gràcies per acollir-nos, l’any vinent en seran 50”. També ha estat a Montserrat el cap de l’àrea d’entitats, Carles Xavier Pons.
El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, també ha estat present a la celebració de la renovació de la flama i ha comentat a Twitter: “Font d’inspiració per la defensa dels nostres drets i la nostre Llengua. Avui hem encès la flama que ens uneix amb en Pompeu Fabra. Gràcies a la FEEC i Jordi Merino per la bona tasca en defensa de la llengua catalana”.