La Flama de la Llengua Catalana es va tornar a renovar per 47a vegada, una renovació que va portar a terme el Grup Al-pi-nisme, una entitat jove i nascuda l’any 2004 a Igualada. Com ja és tradició, la flama s’encén al cementiri del municipi de Prada, on reposen les restes del filòleg català Pompeu Fabra, que morí a Prada de Conflent el dia de Nadal de l’any 1948 i a qui la FEEC ret homenatge cada any des del 1969.
Els actes de la 47a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana van començar el gener a Barcelona i es van allargar fins el 21 de febrer, amb l’arribada de la Flama a Montserrat des d’Igualada. El dia 27 de gener al Centre Cívic Matas i Ramis (carrer Feliu i Codina 20, 08031 Barcelona) es va presentar el llibre “Les paraules i els dies” de Jordi Mir. A la presentació hi intervingueren el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino; l’historiador, secretari de Política Cultural, Educació i Esports d’ERC, David Agustí; Francesc Prats en representació de Garsineu Edicions i l’autor del llibre i filòleg, Jordi Mir.
La revista Vèrtex número 262 va dedicar la seva entrevista al filòleg Jordi Mir i ara fa un any, la Festa de la FEEC, celebrada el 21 de gener de 2015 al Born Centre Cultural, va fer un homenatge per reconèixer la tasca dels impulsors i coordinadors de la Flama de la Llengua, a mans del mateix Mir.
Aquell any la flama es va encendre el 31 de gener. A l’acte van assistir destacades figures com Corinne de Mozas, regidora d’Afers Catalans de l’ajuntament de Prada; Pere Camps, regidor de Promoció Cultural i Comerç de l’Ajuntament d’Igualada; Jordi Taurinyà, president del Casal del Conflent; Antoni Glory, excursionista i activista de la llengua catalana a la Catalunya Nord; Gerard Fuentes, president de l’entitat Al-pi-nisme, organitzadora de l’acte; o Jordi Mir, filòleg impulsor de la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana. Per part de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), van assistir Lluís Simó, vicepresident, i Carme Oró, vocal.
Després de l’encesa i l’ofrena floral a la tomba de Pompeu Fabra, una cercavila amb els gegants d’Igualada, el ball de Cercolets, i vàries colles de grallers, van acompanyar a tots els assistents fins a la Casa Comunal de Prada. Després es va fer un aperitiu i un dinar popular, organitzat pel Casal Irla i la Federació de Barcelona d’ERC. Seguidament, es va fer un col·loqui amb sopar-tertúlia al Racó d’Horta, al costat del Centre Cívic Matas i Ramis, sobre “La renovació de la flama avui. Mestre Fabra, la llengua i l’excursionisme”.
Els participants a la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana van sortir el diumenge des d’Igualada a peu cap a Montserrat. Posteriorment a l’arribada al Monestir i, acabada la missa dominical, es va celebrar l’acte d’encesa de la flama, amb un acte acadèmic tot seguit d’una conferència d’Antoni Dalmau.