La Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia, va ser l’organitzadora de la 26a festa de la cançó de Muntanya, el dia 27 de maig de 1990 a Caldes de Montbui, de la trobada anual de corals excursionistes.
La Coral Núria de la Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia, ressò de lluites i d’afirmacions sota el nom de Capella de la Mare de Déu de Núria, va emprendre amb il·lusió l’organització de la festa de muntanya, quan l’entitat celebrava el seu cinquantè aniversari.
A primera hora del matí, es va fer la recepció dels cantaires i acompanyants, a la plaça de la Font del Lleó, davant de l’Ajuntament, on foren obsequiats amb coca i xocolata i al mateix temps que se’ls feia entrega de la medalla commemorativa de la Festa.
Després, les corals participants van fer l’assaig de cants a l’església de la Casa de la mare de Déu de Montserrat, que té l’entrada a la mateixa plaça de l’Ajuntament.
A les onze del matí va començar la Festa amb una missa cantada a la parròquia de Santa Maria, oficiada per mossèn Josep Pausas i en la qual participaren totes les corals amb les obres de Bach, Elisard Sala, Arcadelt, Mozart, Nicolau entre d’altres, dirigides pels mestres de les corals i acompanyades a l’orgue per Victor Barbé.
Posteriorment, es va fer les presentacions al poble davant de la Casa de la vila, presidida per les autoritats locals, prengué la paraula Enric Sabadell president de la UEC de Gràcia i Francesc Martínez Massó, president de la UEC. En nom de Caldes de Montbui va parlar l’alcaldessa, la sra. Montserrat Domènech i Borrull.
Tot seguit, es lliuraren els records de la Diada. La presentació va finalitzar amb un recital conjunt amb la interpretació de El concert de Geisler i el Cànon de la Pau de Terral.
A la casa de Montserrat es va celebrar el dinar de germanor, i a les sis de la tarda i també a l’església de Santa maria es va interpretar el concert amb el programa i l’ordre següent;
Petits Cantaires Muntanyencs del CE Gràcia, sota la direcció del mestre Victor Barbé i interpretaren Pop. anglesa, l’Estirià i Cançó d’hivern d’Apel·les Mestres; La Coral del centre Democràtic, amb el mestre Josep Pieras, amb No tardis Jack de Foster i Tot baixant per la drecera de Gluck; La Coral Guisla, amb la direcció d’Anna Casanovas Cubero, amb les cançons Per tu ploro de Pep Ventura, i Op. 48 de Mendelssohn; El Grup Rimaia del CE Gràcia amb el Víctor Barbé amb les interpretacions John Henry, espiritual negre i Laura de Lluís Llach amb adaptació del mestre Barbé; Els Cantaires de la UEC amb la direcció d’Enric Aguado amb Nocturn en el bosc i l’Adéu-Siau, paratges verds d’Elisard Sala; ELS Cantaires Muntanyencs del CE Gràcia sota la direcció del mestre Josep Vila que fan interpretar Aquestes muntanyes amb la versió de R. Ferrer Fitó; A l’Hora de l’Alba una cançó popular tirolesa de Max Reger; Els Cantaires de la UE Sabadell amb la direcció de Joan Auladell que van fer les interpretacions, Brillen els Estels de Blater-Guixà i la cançó Caminant per les muntanyes de Puigdemont, i finalment, La Coral Núria de la UEC que va interpretar les cançons Tinc enveja del matí de Moya i La Cuca de llum de Jordà, totes dues sota la direcció del mestre Josep Vila.
L’acte final fou, com és de costum, la interpretació conjunta de totes les corals de dues cançons que foren: Canticorum de Haendel, el Déu lloat per la Natura de Beethoven.
Posteriorment, es va interpretar la cançó guanyadora del Premi Elisard Sala (1990) de la FEEC, La Font Esquerpa estrenada i dirigida pel seu autor, en Pere Font.
Després d’un extens i bonic recital, el Cant dels Adéus interpretat per tots els assistents, públic, corals i dels recents cantaires de Caldes de Montbui tots agermanats, va donar per finalitzada la 26a festa de la cançó de Muntanya, sabent que el següent any seria assumida per la Coral de la Unió Excursionista de Sabadell.