El 1989 es celebraven les 25 anys de la Festa de la Cançó de Muntanya i per aquest motiu es va organitzar una Comissió Organitzadora formada per aquelles entitats que havien participat en totes les festes celebrades anteriorment; la Coral Núria de la Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia, els Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia, els Cantaires de la Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona (UEC) i la Coral de la UES de la Unió Excursionista de Sabadell. Actuant com a portaveu l’entitat organitzadora de la darrera festa l’Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore. Amb el suport de la FEEC, la Paeria i la Caixa de Barcelona.
Es va celebrar a Cervera (Segarra) el dia 4 de juny de 1989 amb la col·laboració extraordinària de l’Orquestra Amics dels Clàssics.
Per aquest important esdeveniment es va editar un llibre a càrrec de la Caixa de Barcelona amb “Excursionisme i la Cançó”, el llibre comença amb la presentació per part de Joan Garrigós, president de la FEEC i seguit per un tractat de les Consideracions sobre la Cançó Catalana per Joan Auladell, La Cançó Excursionista per Josep Vila i Els Excursionistes, la Cançó i la Festa de la Cançó de Muntanya per Jaume Ramon (història breu dels cançoners precedents). El llibre es va completar amb les partitures de les cançons més característiques i de les guardonades amb els cinc Premis Elisard Sala convocats per la Federació.
“La música es fa parla i la parla es fa música. Unes melodies meravelloses, de gran sensibilitat i amb uns ritmes del tot adients. Corrandes que han traspassat segles i s’aguanten fermes, i que han servit de base amb el seu origen humil -no pas vulgar-a tot el món musical del nostre poble.” Joan Auladell
Totes les entitats excursionistes reberen oportunament la invitació i el programa de la 25a Festa amb la felicitació del Molt Honorable president del Parlament de Catalunya, Joaquim Xicoy i de l’il·lustre paer en cap de Cervera, Joan Salat i Tarrats.
A les onze del matí, se celebrà una missa cantada pel conjunt de totes les corals que interpretaren obres de Bach, Sala, Vitoria, Nicolau i Rodoreda.
A dos quarts d’una es va fer la presentació oficial de la festa amb el parlament de totes les personalitats assistents, va obrir en Joan Salat i prosseguir en Joan Garrigós, president de la FEEC. Es van lliurar uns obsequis-recordatoris a les corals i un present especial als mestres que ininterrompudament participaren. A continuació va haver-hi una ballada de sardanes, i l’actuació dels Grallers de Cervera, després van poder gaudir d’una visita els racons històrics i monuments de la Ciutat. Finalitzant el recorregut als claustres de la Universitat on es va celebrar un dinar de germanor, per cantaires i visitants.
El teatre de La Passió va ser el marc escollit per fer el Concert de la tarda, i va donar relleu la presència de personalitats i la col·laboració de l’Orquestra Amics dels Clàssics amb el programa següent: En el concert individual de les corals van participar, Petits Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gracia; amb la direcció de Victor Barbé. Amb les interpretacions de Trarà el correu ja ve, pop. suïssa; Vers els cims, pop. suïssa; Cançó de bressol, W. A. Mozart. Seguidament les Corals Ginesta i Lacetania de Cervera, amb el director, Christian Terribas i Narcís Saladrigas amb les cançons; Bella de vos, anònim s. XVI; Al vent, Raimon-Ros Marva. La Coral Catalunya del director, Josep M. Castelló, interpretaren; La filla del marxant, Oltra; El cavaller enamorat, Manén.
Seguidament, va ser el torn de la Coral de la Unió Excursionista de Sabadell sota el mestre Joan Auladell. Interpretaren Din-Don, Antoni di Jorio; Bon dia, V. Gwiner. Cal destacar l’acompanyament d’acordió de Frederic Monasor. També senyalades foren les obres dels Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gracia, sota el reconegut director: Josep Vila; Serenata, Otto; Cançó de I’alosa, Mendelssohn. Van tancar dues corals emblemàtiques els Cantaires de la UEC de la Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona amb el mestre Enric Aguado, les seves obres foren, L’Escalador, Elisard Sala; El moliner del Freser. Harm. M. Oltra. Per acabar la Coral Núria de la Unió Excursionista de Catalunya de Gracia i el seu director en Josep Vila cantaren A plena nit, J. Brahms i La cançó nostra, E. Morera.
En el concert de conjunt i amb la col·laboració de I‘Orquestra Amics dels Clàssics, interpretaren sota la direcció del mestre Joan Palet i Ibars. Cançons com: Déu lloat per la natura, Beethoven; Jesús Bleibet, Bach; Ave Verum, W. A. Mozart; L’Artiga de Lin, Sala; La Patria Nova, Grieg. I amb l’actuació del baríton solista, Ezequiel Casamada.
Val a dir que les Noces d’Argent de la Festa de la Cançó de Muntanya han estat molt reeixides amb la participació de totes les Corals que any rere any hi són presents.