L’Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore va ser l’organitzadora de la 24a festa de la cançó de Muntanya, el dia 5 de juny de 1988 a Santa Coloma de Farners (La Selva), de la trobada anual de corals excursionistes. Aquesta entitat ja havia organitzat anteriorment la festa de l’any 1983 a l’Espluga de Francolí.
Com cada any, el motiu de la Festa no era pas un altre que aplegar totes les corals excursionistes i a tots els muntanyencs aficionats al cant en un lloc determinat de la nostra orografia, que segons ja deia el promotor en Cuadrench: havia de contribuir al coneixement mutu dels cantaires-excursionistes, a l’hora que portar la cultura de la cançó de muntanya.
Ja a primera hora, a partir de dos quarts de nou del matí, anaren arribant a la capital de la Selva, tots els participants de la Festa. Primerament, es va fer el darrer assaig a l’església parroquial abans de participar totes les corals a la missa cantada oficiada per mossèn Salvador Bassas. Posteriorment, un cop finalitzada la cerimònia, va donar temps per poder fer un volt per conèixer i fer turisme per la població i visitar el santuari i el Castell de Farners, altres visitaren el balneari de les Termes Orion.
Al migdia, es va fer la presentació oficial amb la participació i assistència de les autoritats. El senyor alcalde va donar la benvinguda a tothom i va fer entrega dels obsequis als mestres i les corals que hi participaven. Per la seva part, les corals cantaren les cançons Cants i Rialles de Pearsall i el famós Concert de Geisler. L’acte del matí va concloure amb una audició de sardanes per La Cobla Premià, antiga Premianenca, de Premià de Mar.
Després al Parc de Sant Salvador tingué lloc el dinar de germanor amb una gran paella popular i la reunió de mestres i presidents, on es va acordar que la Coral Núria faria l’any següent la preparació de la festa amb motiu de celebrar el cinquantenari de la Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia Així com, es va acordar, organitzar una comissió per poder commemorar els 25 anys de la Festa de la Cançó de Muntanya.
A les cinc de la tarda es va fer el Concert, en el cinema Catalunya, i es va organitzar l’ordre d’interpretació per sorteig, amb el programa següent: Els Petits Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia amb la direcció del mestre Víctor Barbé que interpretaren El Bon Caçador de Ireneu Segarra, En Pere Gallerí popular catalana i per finalitzar El Xalet també d’origen popular però de Suïssa. Després va ser el torn de La Coral Núria de la Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia amb el director Josep Vila i Amorós i amb les cançons Madrigal de C. Taltabull i El Cavaller Enamorat de Joan Manén; La Coral de la Unió Excursionista de Sabadell interpretaren, El Camí del Vent de Hubschmann-Guixà i Vola, vola, vola de Albanese-Guixà amb la direcció de Joan Auladell; seguidament va ser el torn del Grup Rimaia del Club Excursionista de Gràcia amb la direcció de Víctor Barbé i Barbé amb les cançons Il tedesco de Gastoldi i La Presó de Lleida de J. Prenafeta; Els Cantares de la UEC de la Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona, sota la direcció del mestre Enric Aguado, amb les cançons Aloha Oe, de M. Solé i La Sardana dels Muntanyencs d’ Elisard Sala, Els Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia, del mestre Josep Vila i Amorós que cantaren La truita F. Schubert, La Font de l’Albera de E. Morera; La Coral del Centre Excursionista de Catalunya, de la directora Montserrat Llorens van interpretar 3 cànons de la música: Praetoris-Wolters-Rohwer, i la cançó, El Maig de Thomas Morley; Quan es va acabar el concert individual de les corals, es va fer les interpretacions de conjunt, amb l’Adéu a la muntanya de Pere Jordà. Les Tres Coses ens Agraden de Friserich i Déu lloat per la natura de Beethoven.
Després del recital, el Cant dels Adéus interpretat per tots els assistents, públic i cantaires, fent rotllanes amb les mans entrellaçades en prova de germanor, va donar per acabada la 24a festa de la cançó de Muntanya, tot esperant retrobar-se per celebrar els 25 anys.