El Club Excursionista de Gràcia amb motiu del seu seixantè aniversari, va ser l’organitzador de la 18a festa de la cançó de Muntanya, el dia 6 de juny de 1982, a Teià (Maresme) de la trobada anual de les corals excursionistes.
Aplegà prop de 300 cantaires que pertanyien a nou corals, dues d’elles infantils. Doncs també van ser convidades totes les corals de Teià.
Assistiren a l’acte gairebé 500 persones i cal destacar la presència del conseller adjunt a la presidència de la Generalitat, Sr. M. Coll i Alentorn. Amb un programa extens i amb les salutacions del president de la generalitat, del reverend, pare abat de Montserrat i de l’alcalde de Teià, es va donar per començada la diada. també hi participaren als bastoners i grallers de Gràcia.
Aquell any el Club Excursionista de Gràcia, estava de celebració l’entitat feia seixanta anys, els trenta anys d’activitat dels Cantaires Muntayencs i també la primera dècada dels Petits Cantaires Muntanyencs. En paraules de Joan Cervera i Batarriu que va ser nombrat president d’honor del CEG (2011) i va ser Ensenya d’Or de la FEEC (2011) entre d’altres honors d’aquest històric excursionista, alpinista i esquiador; i home d’entitat que va escriure per aquesta celebració tot dient: “cançons, muntanya, i catalanitat és el que pot expressar i definir millor el nostre esperit…”
Tot va desenvolupar-se com estava previst per l’organització. Després de la celebració de la Missa Cantada a l’’església parroquial de Teià, Estèticament, la façana de Sant Martí és un exemple de la barreja de l’art gòtic tardà i els inicis del Renaixement. Sobre el portal es conserva un relleu de sant Martí que sembla que es devia aprofitar de l’edifici anterior, i que ha estat datat els segles XII-XIII. es va fer la presentació de la festa a la plaça de Sant Martí amb els parlaments del President dels Cantaires Muntanyencs, Alonso Gómez i Barbé, del representant de la FEEC, Jaume Ramon i Morros, i de l’alcalde de Teià en Martí Creus i Pujades. Es van fer com és habitual l’entrega d’uns records a les corals i als mestres.
Es va fer la reunió de presidents i directors de les corals, on es va acordar la convocatòria del premi de la Cançó de Muntanya Elisard Sala a càrrec del Club Excursionista de Gràcia.
A la tarda, a l’església parroquial de Sant Martí de Teià, on al seu interior conserva un retaule, que presideix l’altar major, amb unes pintures interessants del començament del segle XVII, obra de Lluís Gaudín i en aquell marc, va celebrar-se el Concert.
Les corals que hi participaren van ser les següents: Petits Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia; Coral Picarol de Teià; Coral Núria de la Unió Excursionista de Catalunya; Coral Esclat de Teià; Cantaires de la UEC de la Unió Excursionista de Catalunya; Coral Congesta del Centre Excursionista d’Olot; Coral Eswertia del centre Excursionista de la Comarca de Bages; Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia; Coral de la Unió Excursionista de Sabadell.
Primerament, de forma individual les corals van fer les interpretacions d’algunes peces i després de forma conjunta. Es va concloure amb les paraules del Sr. Miquel Coll i Alentorn, acabant amb el ritual, Cant dels Adéus, interpretat per tots les corals i els participants, en prova de germanor, va donar per finalitzada la 18 festa de la cançó de Muntanya.