La Unió Excursionista de Sabadell va ser l’organitzadora de la 10a festa de la cançó de Muntanya, el dia 28 d’abril de 1974 a la vila de Moià, de la trobada anual de corals excursionistes.
La Festa de la Cançó de Muntanya aplega corals o grups de cantaires, ja siguin d’entitats excursionistes com d’altres entitats, per realitzar un festival de cançons tradicionals, populars i muntanyenques.
A primera hora del matí, es va fer la recepció dels participants i començaren a arribar els excursionistes d’arreu de Catalunya, i on es va programar una visita a la població. Com van ser les visites al Museu Comarcal i d’història ubicat a la casa pairal d’en Rafael de Casanova; l’arxiu de Moià amb un extens recull de pergamins, i, alguns van visitar, el museu de Prehistòria totes elles són mostres dels tresors artístics i històrics de la vila.
A les 12 h, totes les corals que hi participaren s’instal·laren en el presbiteri de l’església parroquial de Santa Maria, consagrada l’any 939, allà es va fer la Missa dels Excursionistes d’Elisard Sala.
Acabada, la Santa Missa i en un aplaça del costat de l’església, les autoritats de Moià donaren la benvinguda a tots els excursionistes feren ofrena d’una placa commemorativa a les Corals. Tot, seguit, el president de l’entitat organitzadora, la Unió Excursionista de Sabadell, donà les gràcies a la vila de Moià per l’acolliment de la 10a Festa de la cançó de Muntanya. I també, es varen intercanviar unes medalles fetes per l’ocasió pels mestres directors i autoritats, va tancà els parlaments el vicepresident de la Federació. I allà mateix es va fer un petit concert.
Tot seguit es va fer la reunió de presidents de les entitats i de les corals que hi participaven, així com, els mestres directors, on es va decidir que l’any següent l’organització seria de la Unió Excursionista de Catalunya, i el vicepresident de la Federació el Sr. Alexandre Marcet, va donà compte de la convocatòria del Premi Elisard Sala, instituït en l’assemblea anterior celebrada a Cabrera.
A les quatre de la tarda, en el parc municipal i davant del monument al famós cantant nat a Moià ep 1863, el tenor Francesc Viñas i Dordal, s’inicià el concert amb l’actuació de les corals.
Hi participaren les següents corals; Cantaires de la UEC, de la Unió Excursionista de Catalunya sota la direcció del mestre Enric Aguado; els Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia, amb el mestre Josep Vila; Coral de la Unió Excursionista de Sabadell del mestre Josep Auladell; Coral del Centre Excursionista de Catalunya sota la direcció dels Srs. Perellada i Colomer; la Coral Núria de la Unió Excursionista de Catalunya amb el mestre director Josep vila; la Coral Elisard Sala de la Unió Excursionista de Catalunya amb el reconegut Jordi Forés.
Finalitzà el concert amb la interpretació conjunta de les sis corals participants sota la direcció de cadascun dels mestres directors. I, per acabar, cantaires i assistents entonaren conjuntament el Cant dels Adéus que com sempre, resultà força emotiu i així es va donar per acabada la 10a festa de la cançó de Muntanya.