FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 285

Muntanya a l’estiu. Travesses i ascensions – ESPECIAL ESTIU

Juliol-agost 2019

Mont Perdut, Gavarnia i Vinhamala. Esther González

Entre els massissos de Mont Perdut i Vinhamala, una travessa formidable serpenteja, puja i baixa pels escenaris que molts consideren els més espectaculars de la serralada pirenaica.

La travessa del Cadí, el Moixeró i el Pedraforca. Organització Cavalls del Vent

A cavall del Berguedà i la Cerdanya hi ha una coneguda travessa que no para d’atraure nous participants, reptes i propostes. A galop tirat o trotant més pausadament, els Cavalls del Vent no s’aturen.

Canigó, volta al mite. Xavier Grivé

El Pirineu més oriental veu com una altiva fortalesa s’erigeix sobre el Vallespir, el Conflent i el Rosselló; un massís perfecte per realitzar-hi un itinerari circular que barreja història i llegendes a cada racó.

Cara nord de Montserrat, clàssica entre les clàssiques. Albert Cantenys, Carlos Pérez i Luis Manzaneda

L’ampla façana septentrional de Montserrat, des del Cavall Bernat fins a les Agulles, conté alguns dels itineraris de via llarga més clàssics de Catalunya. Presentem una selecció de bones ressenyes, grans fotos i vivències intenses.

Ruta de les colònies tèxtils del Llobregat. Carles Claraco

L’alta conca del riu Llobregat va acollir la concentració de colònies tèxtils més gran d’Europa a partir de la segona meitat del segle XIX. A peu o amb bicicleta, visitem les contrades fluvials del Berguedà i el nord del Bages.

Aran, la gran volta a la comarca petita. Montserrat Timoneda i Jaume Llanes

Realitzar una travessa circular pel perímetre d’una comarca tan muntanyosa com la Val d’Aran és un repte tan atraient com exigent. Els confins nord-occidentals de Catalunya ostenten un dels paradisos de l’alta muntanya pirinenca.

Els pics de més de 2.900 metres de Catalunya. Víctor de Mas

La setzena edició del Premi Vèrtex va distingir un treball sobre les ascensions als trenta-dos cims de més de 2.900 metres d’altitud que hi ha al país. De fet, no cal assolir els 3.000 metres per copsar l’essència dels Pirineus.

Crèdits

VÈRTEX 285, JULIOL-AGOST 2019

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Armand Ballart, Rosa Maria Bosch, Eliseu T. Climent, Samuel Colomer, Francesc Domènech, Josep Llusà, Jordi Merino, Adriana Olsina, Ester Sabadell i Joan Maria Vives.

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Carles Claraco, Esther González, Xavier Grivé, Jaume Llanes, Víctor de Mas, Carlos Pérez i Montserrat Timoneda.

COL·LABORADORS GRÀFICS: Jordi Bas, Jaume Bonaventura, Juan Manuel Borrero, Xavier Capdevila, Oriol Clavera, Samuel Colomer, Joan Corominas, Pep Graell, Trini Grases, Oriol Mestre, Enric Molina, Anna Mongay i Miquel Taverna.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA: Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: