FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Josep Oriol Sanz Cunties
Foto: Josep Oriol Sanz Cunties

Hi ha qui triga molts mesos o fins i tot anys en assolir el repte dels 100 cims de la FEEC. Fer cim a 100 pics de Catalunya no és un objectiu fàcil d’aconseguir i menys si l’hem de compaginar amb la nostra vida laboral i personal. Però sempre hi ha excepcions i el santcugatenc Oriol Sanz, soci del Club Muntanyenc de Sant Cugat de la FEEC, no ha volgut conformar-se només amb pujar a un centenar de pics. 100 cims en 84 dies, de manera autosuficient i sense deixar de teletreballar, aquest és el seu modest repte.

Essència, així és com ha anomenat el projecte que tindrà lloc entre el 16 de juliol i el 7 d’octubre. En 12 setmanes realitzarà un recorregut per tota Catalunya amb autocaravana que el permetrà culminar els 5 pics catalans més alts, per sobre dels 3.000m d’altitud  –Pica d’Estats (3.143m), Pic Verdaguer (3.129m) , Punta Gabarró (3.114m), Pic de Sotllo (3.072m) i Comoloforno (3.029)–, 31 pics amb una altitud superior a 2.700m i d’altres escollits per temes logístics i preferències personals. A més a més, tota aquesta experiència la compartirà amb una quinzena de “persones especials de la seva vida”. Com Sanz ha explicat a la FEEC, l’objectiu és “viure una experiència molt forta i acabar l’aventura amb un record inesborrable”.  Però no només es tracta d’un repte molt personal, sinó que el corredor pretén “compartir l’experiència amb el món perquè potser en un futur aquesta pugui ajudar a algú altre amb un objectiu similar”.

Així doncs, Oriol Sanz compartirà a través d’un blog i un compte a la xarxa social Instagram amb el nom de “La 100 pics” tot el seu recorregut a través d’articles, fotografies i vídeos. Així també, la intenció és que al final del trajecte es produeixi un petit documental amb tot el material gravat durant els 84 dies. El projecte té un cost de 20.000 euros, però ja compta amb el suport de diferents patrocinadors i al juliol començarà una campanya de micromecenatge. A més a més, segons Sanz, per cada cim assolit donarà 10 euros a la marató de Tv3, en total 1000 euros.

Els orígens d’Essència

Fa al voltant d’uns 10 anys Sanz va haver de deixar la seva passió pel ciclisme a causa d’un accident en bicicleta que el va obligar a passar pel quiròfan. És així que va començar a córrer i ja no va aturar-se. Sanz ja compta amb una llarga trajectòria competint en curses per muntanya i ultraresistència i té un palmarès envejable. Entre les seves fites estan la medalla d’or en la categoria màster del Campionat de Catalunya de Curses de Resistència l’any 2017, medalla d’or en la categoria màster de la cursa de Resistència Valls d’Àneu l’any 2017 i la segona posició en la categoria màster de la Transgrancanaria l’any 2020.

Actualment Sanz compagina la seva feina com a consultor amb la seva passió per la muntanya i l’esport.