La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) organitza una Setmana Internacional de la Muntanya del 28 d’abril al 4 de maig a Alp (la Cerdanya).
Aquesta setmana acollirà el III Col·loqui Internacional de Refugis del Pirineu, l’Assemblea General de l’Aliança Internacional de Museus de Muntanya, l’Assemblea General Ordinària de la FEEC i el VII Congrés Excursionista Català.
Han estat les primeres sessions del III Col·loqui Internacional de Refugis del Pirineu les que han donat el tret de sortida a aquesta setmana intensa de muntanya a Alp.
La presentació del col·loqui ha comptat amb el delegat de la xarxa viària de la Diputació de Girona, Alfons Casamajó, el representant d’Esports a les comarques gironines, Narcís Casassa, el Director General de Polítiques de Muntanya, Carlos Guàrdia i el vicepresident de la FEEC, Josep Casanovas.
Des del Govern català s’ha destacat la importància d’aquestes jornades i s’ha assegurat que el govern està amatent a les conclusions i a les demandes que surtin del col·loqui.
La presentació del projecte DESIR ha estat el plat fort de la primera part del col·loqui amb la participació dels diferents socis que participen en aquest projecte europeu que treballa en la unió dels senders i els refugis de les dues vessants dels Pirineus.
L’apagada general de llum arreu del país i de la península ibèrica, ha obligat ha fer una aturada al col·loqui, però l’organització ha mantingut la programació en les sessions de tarda.
Sense llum, ni presentacions però amb arguments i debat, s’ha parlat sobre com afecta el canvi climàtic als refugis de muntanya i sobre les instal·lacions actuals i de futur dels refugis de muntanya.
El col·loqui celebra la seva segona jornada aquest dimarts amb quatre ponències més per a seguir posant sobre la taula l’estat actual dels refugis de muntanya i per un passa el full de ruta d’aquests en els pròxims anys.