Feec Notícies -

Notícies - 29/05/2017

Sheila Avilés, tercera a la marató Zegama-Aizkorri

Curses per Muntanya

La corredora catalana Sheila Avilés (AE Matxacuca) ha pujat al tercer calaix del podi a la marató de muntanya Zegama-Aizkorri, disputada a Zegama, el diumenge 28. La cursa per muntanya més prestigiosa del món forma part del circuit internacional Skyrunner World Series 2017 i aplega als millors corredors per muntanya d’arreu. En aquesta edició, Catalunya ha estat el territori amb més representació entre els competidors.

Sheila Avilés ha marcat un excel·lent temps de 4 hores 43 minuts i ha aconseguit pujar a uns dels podis més desitjats de les curses per muntanya. Enguany, les condicions meteorològiques a Zegama han estat més benèvoles que en anteriors edicions i els atletes han corregut sobre un terreny ferm i sec, evitant el fang que ha fet famosa a la cursa. La victòria femenina ha estat per la basca Maite Maiora, que amb un temps de 4 hores 34 minuts ha batut el rècord de la prova. La segona classificada ha estat la italiana Silvia Rampazzo, amb 4 hores 37 minuts.

Eduard Hernández, el millor de la Selecció Catalana

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC ha participat a Zegama amb cinc dorsals: Eduard Hernández (AE Matxacuca), Pere Rullan (La Molina Club d’Esports),  Albert Pujol (CE Taradell), David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà) i Andreu Simon (Ass. Esp. Intempèrie). Els ha acompanyat el seleccionador català, Fernando Rosa.

El corredor de l’AE Matxacuca, Eduard Hernández, actual campió de Catalunya de Curses per Muntanya, ha aconseguit el millor resultat per la Selecció Catalana, amb una 15a posició, marcant un temps de 4 hores 12 minuts. Andreu Simon ha tancat el top 20 amb un temps de 4 hores 15 minuts.  David Prades ha quedat en 33a posició, mentre que Albert Pujol ha perdut moltes places en la classificació final, quedant 93è, a causa de problemes estomacals. Pere Rullan ha hagut d’abandonar per lesió al turmell.

La victòria a Zegama ha estat per Stian Angermund -que també va guanyar el divendres el KM Vertical- batent el rècord de la prova, amb un temps de 3 hores 45 minuts. Segon ha estat Marco de Gasperi, amb 3 hores 48 minuts, i tercer Marc Lauenstein, amb 3 hores 53 minuts.

Albert Pujol agafant posicions en els primers compassos de la cursa   Foto / Fernando Rosa

Laura Orgué guanya el KM Vertical

La tercera edició del KM Vertical Zegama-Aizkorri va obrir la competició el divendres 26. Laura Orgué (UE Urgellenca) va ser la millor en categoria femenina i es va emportar la victòria amb un un temps de 41 minuts 40 segons. En categoria masculina Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) va aconseguir pujar la segona plaça del podi, amb un temps de 36 minuts 11 segons.