L’alpinistà català Sergi Mingote comença avui la segona fase del seu repte 3x2x8000, amb el qual pretén pujar, en un sol any, sis muntanyes de més de 8.000 metres. Aquesta mateixa tarda agafa un avió fins al Nepal amb l’objectiu de coronar el Manaslu (8.156 m) i el Dhaulagiri (8.167 m). Les sis ascensions les farà sense ajuda d’oxigen artificial i en aquesta ocasió, a diferència de la primera expedició, intentarà fer cim en solitari.
La idea del català és arribar al camp base del Manaslu a mitjans de setembre, per intentar fer cim durant la primera setmana d’octubre. Un cop assolida la vuitena muntanya més alta del món, viatjaria fins al camp base del Dhaulagiri, un cim al qual té “molt respecte per la seva complexitat”.
El paretà comença aquesta segona fase en un bon estat de forma, després de preparar-se durant el mes que ha passat a Catalunya al CAR de Sant Cugat. Aquest entrenament, a part de proporcionar-li el seguiment d’un pla nutricional i d’entrenament, pretén analitzar científicament com afecta la falta d’oxigen en altura al cos humà.
El seu bon estat de forma ja es va deixar entreveure el passat juliol, quan completava la primera fase del seu repte, assolint el cim del Broad Peak (8.047 m) i el K2 (8.611 m), el segon més alt de la Terra. Contra tot pronòstic degut a la mala meteorologia, Mingote arribava al cim del K2 només una setmana després d’haver coronat el seu veí Broad Peak.
Tancarà el repte amb una tercera fase, a principis d’abril, on intentarà el Kanchenjunga (8.586 m) i el sostre de la Terra, l’Everest (8.848 m). Aquest últim cim és vital per aconseguir el Rècord Guinness que actualment està en mans de l’italia Silvio Mondinelli, que els va escalar en 3 anys i 64 dies. Si Mingote aconsegueix la seva nova fita, es convertirà en el primer alpinista mundial en pujar les 3 muntanyes més altes del món en només un any. I si finalment assoleix també els 3 vuit mils extres (Broad Peak, Manaslu i Dhaulagiri), esdevindrà el primer alpinista de la història en realitzar-ho.
Un projecte solidari
La part més solidària del projecte anirà lligada a les entitats APINDEP, RODAMUNT, Be Artsy i la Fundació Catalana de la síndrome de Williams. D’aquesta manera, APINDEP i RODAMUNT seràn les associacións inclusives protagonistes del repte esportiu i solidari al K2, Be Artsy (associació catalana que lluita contra pràctiques aberrants que pateixen les dones nepaleses) ho serà al Kangchenjunga nepalí, i la Fundació Catalana del Síndrome de Williams (persones que pateixen una alteració genètica al cromosoma set) protagonitzarà el tercer dels reptes, a l’Everest.
L’aventura anirà lligada també a set projectes d’investigació en alçada i rendiment que gestionarà el CAR de Sant Cugat i que el mateix director del centre Ramon Terrassa ha assegurat que seran investigacions molt útils per aplicar posteriorment a activitats lligades al món de l’excursionisme.