El Comitè Català de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha organitzat, amb el suport de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i el Grup Excursionista Cultural i Alpinista (GECA) la quarta edició de les Jornades Nacionals de Senderisme.
Les jornades s’han celebrat aquest cap de setmana a Can Trona, Vall d’en Bas (Garrotxa) hi han reunit prop d’una cinquantena de cuidadors i cuidadores de senders d’arreu del país.
Durant tot el cap de setmana s’han realitzat diferents ponències relacionades amb el senderisme a Catalunya. El tret de sortida el van donar el mateix president de la FEEC, Jordi Merino, acompanyat del cap de l’àrea de terrritori i vicepresident primer, Josep Casanovas i la regidora de territori i medi ambient de l’Ajuntament d’en Bas, Gemma Puigvert.
La primera ponència va anar a càrrec de Jordi Cullell, del Club Excursionista de Gràcia que va fer un repàs detallat dels 50 anys de la creació del Comitè català de senders que se celebraran l’any 2023. Cullell va aprofitar també per a recordar que aquest 2022 és l’any del centenari del CEG i de la importància del Club gracienc en la creació del Comitè.
El matí el van concloure la responsable de l’empresa Itinerària, Adriana Ramon i l’historiador Miquel Àngel Fumanal que va portar a Can Trona la història del Jaume de Can Valent.
Després del tradicional dinar de germanor va arribar l’hora per a debatre sobre el dossier de senders de la FEEC amb el mateix Josep Casanovas i el coordinador del Comitè de Senders, Marià Morera. Posteriorment unes lliçons de primers auxilis a càrrec de la secretària de la junta de la FEEC i professional sanitària, Carme Delgado, va servir per posar punt i seguit a les jornades.
L’última jornada s’ha reservat per a conèixer l’entorn de la Vall d’en Bas i fer una caminada pel GR® 2, el sender de gran recorregut que discorre pel terme municipal de la Vall d’en Bas i que ha portat als senderistes a visitar Sant Miquel.
Les jornades han servit per posar novament sobre la taula diferents aspectes del senderisme català i del manteniment d’aquests senders. Actualment les entitats de la FEEC s’encarreguen de forma voluntària del manteniment pràcticament de 12.000 quilòmetres de senders homologats, arreu del país.