138 senderistes han batut a la platja de Santa Margarida, a Roses, el rècord Guiness de quantitat de persones practicant la marxa aquàtica a la vegada. Això ha estat en el marc de la segona trobada de marxa aquàtica, organitzada per set clubs de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP) el cap de setmana del 16 i 17 de juny.
Els objectius de la trobada eren batre aquest rècord Guinness i promocionar la pràctica d’aquesta disciplina entre els catalans.
L’octubre de l’any passat es va celebrar la primera trobada amb la participació de 120 persones, provinents de 21 clubs de la Federació Francesa de Senderisme. Anteriorment, el maig del mateix any ja s’havia fet una exhibició de marxa aquàtica a la localitat empordanesa dins de les diferents activitats que oferia el Catalonia Trek Festival.
L’any vinent la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) farà una formació d’aquesta disciplina per donar-la a conèixer. Una disciplina que va creixent a poc a poc i, tot i que actualment encara no és molt coneguda, s’espera que es vagi fent un lloc entre la resta de disciplines esportives. Així és que el 2021 se celebrarà el Campionat del Món de Marxa Aquàtica a Roses amb el suport de la FEEC.
A la trobada hi han assistit el president de la FEEC, Jordi Merino; el cap de l’Àrea d’Excursionisme, Joan Huertos, i el tresorer del Club Excursionista Cabirols de Roses.
La marxa aquàtica
Aquesta nova disciplina sorgeix al nord de França, a les platges de Normandia i Bretanya i consisteix a caminar pel litoral a una altura en què l’aigua arribi sota el diafragma. Actualment, la majoria de platges franceses amb les condicions necessàries ja són escenari de la pràctica de la marxa aquàtica. Les platges del País Basc o de la costa vermella són dos dels indrets on s’ha popularitzat més aquesta pràctica els darrers anys. L’activitat es recomana com un complement perfecte del senderisme tradicional i té l’objectiu de reforçament muscular i cardiovascular, i el treball en equip, ja que es realitza en grup.
L’exercici s’indica també per millorar la postura corporal, el ventre pla i l’exercici de braços. A més a més es destaca que no hi ha perill de patir cap tipus de contusió en la pràctica d’aquest exercici.
Els practicants de la marxa aquàtica han d’anar equipats habitualment amb un neoprè i opcionalment poden utilitzar un rem per poder mantenir l’equilibri. Les rutes es fan sobre itineraris determinats que s’han identificat prèviament, en platges amb poca fondària i que no hi hagi risc de causar un impacte ambiental important.
El repte dels clubs francesos és poder realitzar un gran esdeveniment amb participació de diferents països d’Europa l’any 2021 a Roses.