L’Àrea de Formació i ECAM continua impulsant la formació per als més joves, per introduir-los en les disciplines de muntanya. Durant els pròxims mesos, s’obren inscripcions a 3 convocatòries d’estades de muntanya dirigides per membres de l’ECAM (Escola Catalana d’Alta Muntanya)
Estades d’Escalada
Aquestes estades estan destinades a joves de 14 a 17 anys i es duran a terme del 25 al 28 de juny a Montserrat, al refugi d’Agulles.
Durant aquests dies, els joves treballaran diferents conceptes bàsics en el medi natural, la familiarització amb el material tècnic propi de l’escalada, es formaran en les diferents maniobres necessàries per la realització d’escalada en roca i millorant de la gestualitat i la tècnica en l’escalada en roca, interpretant ressenyes, graduacions i itineraris entre d’altres com via llarga.
Estades Pirineus
Destinades també, a joves de 14 a 17 anys, aquest any, al Parc Natural de l’Alt Pirineu (Pallars Sobirà), com a novetat d’aquest 2023, la formació combinarà diferents activitats com una via ferrata. Les estades es faran del 2 al 8 de juliol.
Formacions completes en diferents àmbits de muntanya
Els alumnes, s’ubicaran a la població d’Isil, fent una nit al refugi de Certascan amb l’objetiu d’assolir el Pic de Certascan 2.853m baixant per la vall de Guerossos.
Els objectiu d’aquestes estades és formar als alumnes en les tècniques bàsiques de seguretat i progressió a la muntanya, fomentar el respecte i protecció de la natura i l’entorn, conviure amb altres joves, compartir experiències i vivències a la muntanya, fomentar l’autonomia personal de cada jove, gaudir i viure una experiència única amb la companyia de diferents cims del nostre territori.
Estades als Alps
Per joves de 18 a 25 anys aproximadament, aquestes estades són les més complexes per la particularitat de la zona i l’altitud dels cims que es realitzaran del 9 al 15 de juliol.
Aquest 2023, el destí proposat és el Gran Paradiso a la Vall d’Aosta, amb l’objectiu alpinístic d’ascendre al Gran Paraiso (4.061m) entre d’altres.
Els alumnes s’allotjaran en varis refugis, fent diferents ascensions i tallers per millorar la tècnica de progressió i descens al pic, així com de cartografia, autorescat, protocols d’emergència, encordaments, nusos, càlcul de desnivell i distàncies i tot allò necessari per l’encordament glacial, les autodetecions a la neu, tècniques de progressió amb piolet i grampons i la interpretació de mapes.
Per més informació, podeu consultar web de la FEEC apartat de formació, al correu: area.formacio@feec.cat o per telèfon al 93 4120777.