Amb pràcticament 11.000 inscrits a la iniciativa i amb les inscripcions tancades des de fa una setmana. Amb aquests condicionants s’ha presentat en societat el projecte Cims X la Llibertat, un projecte que omplirà 18 cims del país per a reclamar la llibertat dels presos polítics, exiliats i represaliats.
Aquesta activitat es fa en benefici de l’Associació Catalana pels Drets Civils i els cims han estat escollits pels presos i exiliats. A més, la iniciativa, que està tenint un gran ressò internacional, compta amb 9 Cims Agermanats. Aquelles persones que no puguin o no vulguin caminar també poden participar-hi amb l’ascensió simbòlica al cim0.
El cost de la inscripció és de 10 euros per persona, i inclou una samarreta amb un
dorsal i una assegurança.
Cims per la Llibertat compta amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i de tots els centres excursionistes del territori. Un total de 41 centres excursionistes apadrinen els cims, això vol dir que un centre, o més d’un, es fa càrrec d’organitzar l’ascensió a cadascun dels cims.
Totes les ascensions començaran entre les 6 i les 9 del matí, en funció de la dificultat
de cadascuna, amb l’objectiu d’arribar al cim entre les 12 i les 13 hores. Dalt dels cims
es llegirà un manifest i en cadascun dels cims intervindrà un familiar dels represaliats.
Tota la informació general sobre Cims per la Libertat i l’específica de cada CIM es
pot consultar en el web cimsxlallibertat.
A la presentació que s’ha fet a la seu del Centre Excursionista de Catalunya, el president de la FEEC, Jordi Merino, ha recordat el compromís de l’excursionisme català amb els valors de la iniciativa de llibertat, muntanya i país. Merino ha remarcat la implicació de les entitats i la bona entesa amb l’organització des del primer moment.
L’acte l’ha obert el president del CEC, Eduard Cayon, que ha volgut donar les gràcies a tots els voluntaris que hi participaran i en especial a la gent del mateix Centre que han apadrinat la Pica d’Estat i que s’encarregaran de l’organització de l’ascensió al sostre de Catalunya.
Per la seva banda l’alpinista, Ferran Latorre, va explicar la seva particular aventura el pròxim 13 d’octubre. Latorre es troba immers en l’enregistrament d’un documental on s’explicarà l’ascensió dels 14 cims més alts del planeta i el mateix dia 13 farà una ascensió emotiva a la Punta Alta al costat dels seus companys d’escola i de l’alpinista Peter Habeler.
Des de l’organització han mostrat la seva sorpresa agradable per la resposta de la iniciativa que ha superat les espectatives inicials.
Els organitzadors han assegurat que es vol que sigui una jornada memorable, que es recordi per l’ambient festiu i el més escrupolós respecte per la natura.
CIMS a Catalunya: Comabona, Gallina Pelada, Montsec – Tossal de les Torretes, Tossal dels Tres Reis, Matagalls, Montgrí, La Mola, Puigsacalm, Canigó, Sant Jeroni, Roca Corbatera, Pica d’Estats, Mont Caro, Les Agudes, Montsent de Pallars, Carlit, Puigmal i Pedraforca.
CIMS Agermanats: Brockhen (Alemania), Tombeau du Géant (Bélgica), Salla Fort
(Catalunya del Nord), Bola del Mundo (Sierra de Guadarrama – Madrid), Randa i
Galatzó (Mallorca), Mont Royal (Quebec), Monte Cinto (Córcega), Arthur Seat
(Edimburgo), My. Tamalpais (California – USA).