Notícies - 01/04/2014
L’Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada enceta la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència
Aquest cap de setmana, 5 i 6 d’abril, es disputa l’Ultra Trail Muntanyes de la Costa Daurada (UTMCD) la primera prova de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la temporada de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La prova, organitzada per l’Agrupació Cultural Vila-Seca SE i Naturetime Events, ofereix quatre itineraris amb quilometratges diferents. En aquesta ocasió, la FEEC ha preparat una nova prova de cronometratge informatitzat que permetrà el seguiment de l’UTMCD en temps real amb la col·laboració de Sony i Vodafone. L’empresa Omron també realitzarà un projecte pioner de monitorització de l’activitat física.
L’itinerari més llarg, el de l’UTMCD, és de 90 quilòmetres; el segon és el de la Half Trail Muntanyes de la Costa Daurada (HTMCD), de 47 quilòmetres. Els finishers de l’UTMCD aconseguiran tres punts per a la The North Face Ultra-trail du Mont-Blanc, que se celebrarà al mes d’agost, i els qui acabin la HTMCD n’aconseguiràn un. Finalment també es faran les dues Trails Muntanyes de la Costa Daurada (TMCD), de 20 i 10 quilòmetres respectivament. També hi ha una cursa per als més joves, anomenada “Ultraxics”. Tots els recorreguts comencen i acaben a Prades (el Baix Camp).
Els dorsals i les bosses dels corredors es poden recollir els dies 4 (entre les 19 i les 22 hores) i 5 (entre les 7 i les 9.30 hores, depenent de la cursa). La cursa compta amb avituallaments líquids (begudes), lleugers (begudes, entrepans petits, galetes i fruita), i complets (amb el mateix que els altres avituallaments, però amb pasta i arròs). Al final de cada cursa està previst la realització d’un sorteig de material, a més de l’entrega de trofeus.
Omron Europe busca esportistes de l’UTMCD
Omron Europe, empresa líder del mercat en tensiòmetres, ha preparat un projecte per a l’UTMCD, i busca persones que calculin que finalitzaran la cursa amb unes 15 o 18 hores. La missió d’Omron és monitoritzar persones que fan molta activitat física, veure com evolucionen certes constants del seu cos i l’impacte que això té a nivell físic. Es proposa controlar la tensió arterial a la sortida així com en alguns punts intermedis i al final. A més, controlar també el pes i la composició corporal abans i després amb les balances Omron.