Notícies - 03/07/2024

La selecció disputa l’estatal d’ultraresistència a Somiedo

Altres Curses per Muntanya Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana viatja fins a Pola de Somiedo (Astúries) per a disputar el Campionat Estatal de curses per muntanya ultra individual i per seleccions del pròxim dissabte 6 de juliol.

El recorregut circular de la prova d’ultraresistència comptarà amb una distància de 70,7 km i un desnivell acumulat de 8.200 m entre els paisatges del Parc Natural de Somiedo.

L’equip dirigit per Pere Rullan, amb Fernando Rosa com a tècnic, estarà format per nou esportistes. Aquests seran Julen Calvó (Club Esp. de Muntanya la Cameta Coixa), Aleix Toda (Club Esp. L’Areny), Marc Bernades (Grup Excta. Oliana), Pere Montserrat (Club Excta. Caminaires de Vilamajor), Roser Español (Unió Excta. Urgellenca), Anna Fernández (Grup Excta. Oliana), Montse Martínez (Ass. Esp. Matxacuca), Carolina Rius (Club Camí dels Ibers Trail Running) i Anna Olivares (Club Muntanyenc Sant Cugat).

A l’edició del 2023, la selecció va complir els pronòstics i es va proclamar campiona en categoria masculina. En la femenina, va pujar fins al tercer calaix del podi. Enguany, l’equip intentarà continuar amb la dinàmica positiva.

De fet, el combinat català es presenta a Somiedo amb dues actuacions excel·lents en aquests darrers mesos. Al Campionat Estatal de curses per muntanya, a la Trencacims de Paüls del passat maig, l’equip va penjar-se l’or en la classificació per seleccions. Com també al juny amb el Campionat Estatal vertical, on va repetir la victòria.