Notícies - 23/06/2024

Els catalans mantenen el llistó alt a la Skyrace Mercantour

Curses per Muntanya Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La Selecció Catalana es manté un cop més a les posicions preferents a la Copa del Món d’Skyrunning a la Skyrace Mercantour Côte d’Azur

La Selecció Catalana ha demostrat una vegada més la seva capacitat per competir al més alt nivell, mantenint-se en les posicions preferents durant la Skyrace Mercantour Côte d’Azur. Acompanyada pel tècnic Fernando Rosa, la selecció va viatjar fins a la provença francesa per participar en aquesta cada vegada més coneguda cursa al Parc Natural de Mercantour.

Aquesta no és la primera vegada que la selecció competeix en aquesta cursa, coneguda per ser poc tècnica però llarga i amb molt desnivell. La jornada va començar amb una densa boira que va afegir un repte addicional als participants. El dia va estar marcat per una mica de pluja i fred, amb molt de vent a la part més alta del recorregut.

La sortida i el ritme van ser molt alts durant tota la cursa pero les corredores Júlia Garriga i Carla Rafols van destacar en acabar en les posicions 15 i 17 respectivament, situant-se entre les 20 millors del món. La vigent campiona de catalunya Nuria Tarragó, proclamada el passat cap de setmana a la Molló Trail, també ha participat aconseguint una novena posició, primera sub23.  La victòria femenina va ser per l’andorrana Ari Fenes, qui va liderar la cursa des del quilòmetre 10 fins al final, batent el rècord del circuit i completant la cursa en 03:13:40.

En la categoria masculina, els ritmes també van ser molts alts amb rècord de cursa inclòs. Ivan Moreno va assolir la posició 17, seguit de Roger Comelles en la 19 i Marc Bernadas en la 23. La victòria masculina va ser per Alain Santamaria, qui també va trencar el rècord amb un temps de 02:38:19. Jan Margarit bronce al campionat català celebrat el passat cap de setmana a Molló s’ha fet amb una meritoria sisena posició.

Fernando Rosa, tècnic de la selecció, va comentar: “La selecció ha anat molt bé, mantenint les posicions durant tota la cursa malgrat la meteo adversa i el fort ritme. La cursa, tot i que poc tècnica, acumula més de 2100 positius en 30 km.”

La Selecció Catalana continua demostrant la seva vàlua i resistència en l’àmbit internacional, consolidant-se com un equip molt regular en aquestes curses i amb noms que sempre es troben entre els capdavanters.

La propera prova del circuit català de curses per muntanya serà el 14 de setembre amb la Taga 2040, que tindrà una distància de 28 km i un desnivell de 2000 metres.