Per tal de reivindicar l’esport com un servei essencial de la ciutadania, l’esport català està convocat a una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona, que es durà a terme el proper dimecres 11 de novembre a les 13 hores. La FEEC se suma a la mobilització, proposada des de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i anima a tothom a participar-hi. L’acte es durà a terme amb totes les mesures de seguretat i higiene pel seu desenvolupament i l’aforament serà limitat.
Així mateix, ens adherim al Manifest impulsat per l’UFEC per demanar que l’esport sigui un servei essencial:
- Defensem l’esport com un element incident en la millora de la salut, en l’educació, la formació i en la inclusió social de col·lectius desfavorits, en la lluita per la integració social i la igualtat d’oportunitats, així com contra el racisme, la violència i el dopatge
- Les entitats i clubs esportius del país fa mesos que treballem perquè la pràctica esportiva sigui segura, amb protocols específics desenvolupats per a garantir la traçabilitat i les condicions de total higiene i mínim risc de contagi.
- La incidència de l’esport en la transmissió del virus és insignificant. Si analitzem els casos des de l’inici de la pandèmia, l’esport només representa el 0.27% dels contagis.
- L’impacte del coronavirus en el sector esportiu ha estat demolidor. Set de cada 10 treballadors s’han vist afectats per un ERTO i prop de la meitat de les entitats estan perill d’extinció.
- Reivindiquem l’obertura de les instal·lacions esportives, la tornada a la competició i la compensació econòmica pel pal·liar les pèrdues del sector pels tancaments.
Si ets particular, entitat esportiva o empresa, també pots adherir-te al Manifest a través d’aquest enllaç. Ja en som 80.000!
Pla de Rescat per a l’esport català
De moment, i per intentar frenar aquest daltabaix, la Comissió d’Esports de Foment del Treball va presentar el passat 26 d’octubre el Pla de Rescat per a l’esport català. Gerard Esteva, president de la comissió i de la mateixa UFEC, va exigir a la Generalitat “la tornada de la competició esportiva, que s’elevi l’aforament de les instal·lacions esportives del 50 al 70% i que es permeti allargar els entrenaments fins les 22 h en el present toc de queda”. En l’àmbit fiscal, el reclam de “l’IVA superreduït del 4% sobre els serveis esportius, la supressió de l’IVA en inversions en equipaments esportius i la deducció en l’IRPF de les quotes d’instal·lacions esportives i de les llicències”. Esteva va accentuar la necessitat d’ajudar a un “sector tocat de mort que demana urgentment ajuts directes per a la liquiditat de les seves entitats”.