FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pep Llusà
Foto: Pep Llusà

Notícies - 17/07/2024

La FEEC posa en valor els senders a les jornades municipalistes de Montserrat

Seguretat Senders Societat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha participat a les jornades municipalistes que s’han fet a Montserrat per a prendre consciència de la prevenció de possibles incendis a les poblacions catalanes en aquesta temporada estiuenca.

El president de la FEEC, Jordi Merino, i el vicepresident, Josep Casanovas, ha pres part de les jornades on el mateix Merino ha posat en valor el fet de cuidar els senders homologats com a eina per a tenir uns boscos més endreçats i com a mesura d’autoprotecció a l’entorn urbà.

La cura dels senders com a medi d’autoprotecció de nuclis urbans

El president de la FEEC ha volgut destacar la feina que es fa des de les entitats per a tenir cura, de forma voluntària, dels 12.000KM de senders homologats que hi ha a Catalunya i de la importància que té això pera tothom qui fa muntanya al país.

Merino ha participat en una taula rodona on tambe hi eren, Elisenda Pérez i Esteve, Directora General d’Agents Rurals, Joan Solà Bosch, President Associació de Micropobles de Catalunya, Jordi Fàbrega i Colomer, Diputat delegat de prevenció d’incendis forestals i gestió forestal (DIBA), David Bote Paz, President de l’àrea de seguretat i protecció civil de l’FMC i alcalde de Mataró i Ramon Lamiel i Villaró, Director del Servei Català de Trànsit.

Anteriorment s’han realitzat dues ponències que han parlat de les “Franges de Protecció contra incendis” a càrrec de Jaume Minguell i Garriga – Cap de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari DIBA i de “Camins públics i particulars, corriols i drets de pas” amb Jaume Torralba Flò – Cap dels Agents Rurals Regional de Barcelona i Frederic Tormo i Reig – Agent Rural d’Osona.

La jornada l’ha tancat el Gerent del Patronat de la Mutanya de Montserrat, Xavier Aparicio Torrens.

La campanya “Si arriba el foc, estàs preparat” vol que ciutadania i ajuntaments prenguin consciència d’aquest risc i coneguin les mesures d’autoprotecció que es poden dur a terme per minimitzar al màxim els seus efectes. Per aquest motiu, és primordial adoptar les mesures necessàries per autoprotegir-nos per si arriba aquest moment. En els últims anys hem vist com ha incrementat exponencialment l’us social del medi natural amb finalitats de lleure, esportives i fins i tot de salut. Aquestes activitats transcorren majoritariament en finques de titularitat privada, parlarem del dret de pas i del drets dels propietaris de les finques.