FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 19/10/2023

La FEEC exporta el seu model a Colòmbia

Formació

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha participat en el “Primer Congreso Internacional de Senderismo y Montaña” organitzat des del govern de Colòmbia i que ha servit per a seguir construïnt la federació de muntanya del país cafeter.

Des de la FEEC s’ha obert una col·laboració constant per a exportar el model de la federació a altres federacions internacionals. El president de la FEEC, Jordi Merino, va ser l’encarregat d’obrir el congrés amb una conferència on presentava els reptes de la muntanya en aquest segle XXI i la visió des de Catalunya.

Merino va explicar el paper de la FEEC en les activitats de muntanya del país i va posar en valor els diferents àmbits que regula la mateixa FEEC. Lògicament, el president de la FEEC, va voler afrontar la problemàtica de la massificació i del respecte al medi ambient, parlant de valors que s’han d’inculcar des de ben petits.

El màxim responsable de la FEEC va començar la seva exposició amb un emocionat record cap a Marià Morera, coordinador del Comitè Català de Senders, que moria el passat dimecres en un accident de muntanya.

Colòmbia es troba en ple procés de constituir la seva pròpia federació i per això, Jordi Merino, va traçar les línies amb les que treballa actualment la FEEC i els objectius marcats pels pròxims anys.

Jordi Merino va entregar un record de la seva estada a terres colombianes a Yessica Maria Vargas Marín, Secretaria de Desenvolupament Econòmic i Competitivitat deGovernació de la regió de Risaralda, regió on es feia el congrés. L’obsequi va ser una muntanya de Montserrat feta amb ceràmica artesanal per ceràmiques sedó.

L’Àrea de Formació de la FEEC treballa des de fa mesos amb el govern colombià per a dissenyar els currículums formatius per a monitors i instructors de muntanya i per a la formació que s’imparteixi al país americà.

La formació de la FEEC ja ha estat exportada a països com Mèxic o Jordània i ara també treballa amb Xile, Argentina, la Universitat de Caldas i la Universitat Tecnológica de Pereira, colombianes les dues, per a possibles futurs convenis de col·laboració.

L’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) és un dels exemples en l’àmbit mundial quan es fa referència a la formació en muntanya.