Feec Notícies -

Notícies - 22/04/2015

La FEEC col·labora amb la Cursa i Marxa per Muntanya dels Instituts, a les Terres de l’Ebre

Curses per Muntanya

Els instituts de les Terres de l’Ebre han celebrat la “4a Cursa i Marxa per Muntanya dels Instituts” que s’ha celebrat el 14 d’abril dins el projecte cooperatiu “Les curses de muntanya a les classes de física”, treballat entre set instituts i 236 alumnes participants. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha col·laborat amb la prova amb la cinta de marcatge i material per a regalar als participants.

A la cursa hi van participar els nois i noies de l’institut “Sòl de Riu” d’Alcanar, “Manuel Sales i Ferré” d’Ulldecona, “Daniel Mangrané” de Jesús, i “La Sénia”, “Deltebre”, “Camarles” i “Berenguer IV” d’Amposta.

El recorregut va ser de 6,3 quilòmetres i 450 metres de desnivell positiu, amb sortida i arribada a Cocó de Jordi (244 m) i pujada i baixada a l’emblemàtic cim de la Foradada (al Montsià), de 675 metres. El circuit es va pensar curt i adaptat a nens i nenes d’entre 12 i 17 anys.

A més, al tractar-se d’un projecte educatiu també es va premiar als millors alumnes en les activitats realitzades a classe de cadascuna de les matèries involucrades en el projecte (Física, Tecnologia, Educació Física, Ciències, Taller de Premsa, o Llengües, entre d’altres).

Dos cicles formatius van col·laborar amb la cursa. Per una banda, 44 alumnes de CAFEMN (Coordinació d’Activitats Físiques i Esportives al Medi Natural) d’Amposta van organitzar la prova, mentre que 11 alumnes de Telecomunicacions de l’institut de l’Ebre de Tortosa van enregistrar un vídeo de la cursa i del control de temps dels participants.