FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 12/09/2024

La Copa Catalana de Curses per Muntanya inicia el tram final a la Taga 2040

Ripollès Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Després de l’aturada estiuenca la Taga 2040  (14 de setembre) aixeca el teló novament de la competició aquest cap de setmana. Un cop acabada aquesta cursa només quedarà la XVIII Pujada al Montsià (29 de setembre) per a decidir l’edició 22 de la Copa Catalana de Curses per Muntanya. Les dues proves tancaran així un calendari que es va encetar el passat 28 de gener a les Terres de l’Ebre amb la Cursa dels Biberons, i que ha passat en dos capítols pel Berguedà, a Puig-reig amb la Pugo Regis i a Berga amb la Berga-Rasos-Berga.

La Copa torna amb tot per decidir en les dues darreres proves i amb un dels seus grans clàssics com és la Taga 2040 (UE Sant Joan de les Abadesses). La cursa del Ripollès s’ha guanyat per mèrits propis l’etiqueta d’una de les grans del ventall de curses que es corren arreu del país i amb més de vint anys d’història tornarà a ser decisiva per a decidir aquesta edició de “la Nostra Copa”.

En categoria femenina la canovellenca Sònia Lòpez (CE Madteam) vol aprofitar els punts aconseguits fins ara per a refermar el lideratge de la competició i buscar la victòria final a l’arribada a Alcanar.

La igualadina, Èlia Vidal (UECAnoia), la barcelonina Laia Calzada (CE Madteam), estaran pendents d’una possible relliscada de Sònia López per apropar-se al lideratge, sense oblidar a la sempre combativa Montse Martínez (AE Matxacuca), quarta a la general, i que no amb un bon resultat es podria guardar opcions per a l’última cursa.

Pel que fa a la masculina el moianès Oriol Requena (AE Mountain Runners del Berguedà) arriba com a líder a la Taga però mirant de reüll a Xavi Sebastià (Club Alpí Virtual) que ja va pujar al pòdium a Berga i que intentarà presentar candidatura a campionat.

Marc Costa (2×2 Santpedor) i Carles Asensio (CE Farners) amb un empat tècnic a la tercera posició intentaran aprofitar qualsevol oportuinitat per apropar-se també al lideratge i mantenir opcions fins al Montsià.

La Taga 2040, una cursa històrica

La cursa d’aquest cap de setmana tindrà un component històric important, ja que els llibres recorden que l’any 2001 la cursa del taga va acollir el que llavors va ser el 1r Campionat de Catalunya de Curses d’Alta Muntanya.

La cursa tornarà a presentar un recorregut amb sortida i arribada a Sant Joan de les Abadesses, passant per la Ruta del Ferro, Coll d’Art, Collada de Can Camps, Runes de Maús, Cabana dels Escalers, Puig Estela, Coma d’Olla, La Portella, Taga (2.040 metres), Sant Amand, Plans de Cal Pagot, Can Coll , Còdol, Collet del Vent i el retorn a Sant Joan de les Abadesses.

Els participants hauran de superar el 28 quilòmetres i 2.000m de desnivell positiu amb el tradicional ascens vertical fins al cim del Taga (2.040m).