FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Pendon
Foto: Albert Pendon

Notícies - 17/07/2024

El projecte 14×1000 Trekking inclusiu s’acomiada amb 20 cims assolits i una nova iniciativa

Vallès Oriental Excursionisme Inclusió

El passat 13 de juliol va tenir lloc al Puiggraciós (Vallès Oriental) l’acte de cloenda del projecte 14×1000 Trekking inclusiu. Els organitzadors d’aquesta iniciativa, Onat Foundation, Apindep i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), van voler convidar a totes les escoles i fundacions que en algun moment havien format part del projecte.

Així doncs, més de 80 persones vingudes de l’associació Rodamunt, Fundació Aspanide, Fundació Caviga, Associació l’Estel i Fundació Ampans, a més dels coordinadors i voluntaris, es van trobar al Santuari de Puiggraciós. Des d’allà, van iniciar un recorregut de 3 km fins al poblat ibèric, on van gaudir d’una xerrada cultural. A continuació, van assolir el cim.

Un cop de tornada al punt d’inici, el grup va celebrar la cloenda del projecte 14×1000 Trekking inclusiu amb un dinar de germanor.

La FEEC va participar en la jornada, que va comptar amb l’assistència del cap de l’Àrea d’Inclusió, Albert Pendon, contribuint amb una cadira Joëlette.

Foto: Albert Pendon
14×1000 Trekking inclusiu

Aquest projecte va néixer el setembre de 2021 tot recuperant una idea de l’alpinista català Sergi Mingote, l’associació Apindep i Onat Foundation, a la qual la FEEC es va voler sumar des de l’Àrea d’Inclusió. La Federació ha format part d’aquesta iniciativa aportant material, com les cadires Joëlette, tècnics o revisant la ruta.

El projecte 14×1000 Trekking inclusiu es va marcar com a objectiu assolir catorze cims emblemàtics de Catalunya amb persones amb discapacitat. A més a més, també s’han organitzat rutes de preparació a altres muntanyes no previstes inicialment.

El cim del Roc del Comptador (Alt Empordà) va ser el primer cim. Després, n’han vingut molts més. La Mola (Vallès Occidental), Mont Caro (Baix Ebre), Cogulló de Turp (Alt Urgell), Sant Jeroni (Anoia i Bages) o el darrer a la Torreta de l’Orri (Pallars Sobirà).

Durant aquest període, la iniciativa ha comptat amb una participació de 700 persones amb tota classe de discapacitat, també sense. Finalment, s’han assolit 20 cims que s’han repartit entre 19 comarques del país. Tant Onat Foundation, Apindep com la FEEC en fan una valoració molt positiva de l’activitat.

El nou projecte

Després de la consecució del 14×1000, els mateixos organitzadors ja treballen en un nou projecte. Aquesta iniciativa, que vol assolir 43 cims de totes les comarques del país, es presentarà el 4 de setembre.