La Generalitat de Catalunya segueix ampliant la permissivitat en certes restriccions establertes per combatre la pandèmia de la Covid-19.
El primer tram d’aplicació segueix vigent des de la seva entrada en vigor el passat 23 novembre i s’allargaran, de moment, fins el proper diumenge 28 de març de 2021 després de l’entrada en vigor aquest dilluns 15 de març del la resolució SLT 716/2021 publicada en el DOGC 8364.
El govern fa un gir important i comença una desescalada en activitats esportives i en restriccions per territoris. A partir d’aquest dilluns dia 15 de març es permet la mobilitat entre comarques. Una mobilitat entre comarques que es permet sempre que sigui amb la bombolla de convivència i mantenint les mesures que fan referència a les reunions i trobades de caràcter social i familiar.
El toc de queda es manté a les 22h i fins les 6h i es recuperen de forma tímida les activitats esportives.
L’inici del retorn
Pel que fa a la pràctica esportiva i esports de muntanya des del Departament de Salut de la Generalitat s’ha decidit que es podrà practicar esport a l’aire lliure. Aquest es podrà fer dins del territori català amb grups màxims de 6 persones o grups ‘bombolles’. Els federats no estaran lligats a aquesta limitació sempre que el grup siguin composat per tot de federats per a realitzar entrenaments.
Pel que fa als recintes que no són a l’aire lliure (rocòdroms, gimnasos …) mantenen una petitat escletxa i podran continuar obrint amb el 30% de la seva capacitat, seguint els protocols establerts per la FEEC i amb cita prèvia. Els vestidors podran també estar obertes respectant les mesures establertes de distàncies entre els usuaris. I es podrà comptar amb públic sempre respectant el 30% i un màxim de 500 persones.
Els rocòdroms a l’aire lliure hauran de tenir una capacitat màxima del 50% de la seva capacitat habitual i sempre hauran d’estar supervisats i respectant els protocols de seguretat establerts. També podran tenir públic amb la mateixa capacitat que el recinte.
Pel que fa als cursos de formació aquests es podran seguir fent de forma virtual preferentment les sessions teòriques i de forma presencial en cas que fos necessari per a la formació impartida (sessions pràctiques i evaluacions).
Els esportistes d’alt nivell, centres de tecnificació i professionals podran seguir realitzant la pràctica esportiva com fins ara, amb els certificats corresponents.
Torna la competició
Es podran realitzar totes les competicions que organitza la FEEC. Des d’aquest dilluns dia 15 torna l’activitat esportiva competitiva pràcticament al 100%.
La cursa Bassiero d’aquest diumenge 14 de març marca el retorn dels calendaris de la FEEC i el pròxim diumenge la primera prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya, la Trencacims, serà la primera prova de foc amb les noves mesures.
Des de la SGEAF s’ha apostat pel retorn de totes les competicions esportives a Catalunya . Això inclou també aquelles competicions de menors de 14 anys que fins ara estaven restringides.
Al web de la FEEC trobareu els calendaris competitius actualitzats.
La llicència de la FEEC vigent
Tot i el decret d’estat d’alarma la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades. Els federats han de tenir actualitzada la llicència de 2021.
Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables dins del àmbits i limitacions marcades des del govern català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.
Recordeu que la FEEC ofereix a tots aquells usuaris que encara no tinguin llicència federativa la possibilitat de federar-se online a través del web de la FEEC. Un nou servei que ha vingut per instaurar-se de forma definitiva en el nostre entorn més digital. Aquesta nova eina ha de facilitar la tasca a les entitats i per les inscripcions dels nous socis federats. Així es podrà fer més àgil l’accés a la llicència de la FEEC a un col·lectiu més ampli.
Els refugis de muntanya oberts
Els refugis de muntanya que gestiona la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya podran seguir oberts mantenint els protocols i les mesures sanitàries establertes. Els refugis poden obrir com a equipament d’emergència i esportius, ja que la pròpia activitat física no està prohibida.
Abans d’utilitzar qualsevol refugi guardat cal recordar que s’ha de consultar si aquest té obertes les seves instal·lacions.
Els refugis lliures i la part lliure dels refugis guardats s’han d’utilitzar només en cas d’emergència i la FEEC no pot garantir que es puguin complir tots els protocols establerts en aquests. Es poden consultar les normes d’ús aquí.
Comunicat Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física