El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) ha participat a la segona trobada d’intercentres d’alpinisme entre el 18 i el 20 de desembre al Centre Especialitzat de Tecnificació Esportiva en Alta Muntanya de Benasc. La trobada ha reunit els centres de la Comunitat Valenciana, Aragó, Extremadura, la Regió de Múrcia, Navarra, Andalusia i Catalunya.
L’activitat prevista i dissenyada per aquesta trobada va ser la millora tècnica de l’esquí aplicada a l’alpinisme, que es va desenvolupar a l’estació d’Aramón – Cerler amb tècnics de l’Escola Barrabés i sota la direcció de Carlos Carracedo, expert professor d’esquí, guia d’alta muntanya i bon coneixedor de les necessitats de l’alpinista en aquest mitjà.
La tecnificació va arrencar a les 10 hores de dissabte amb les proves de nivell, segregant al grup en 4 nivells diferents. Les escasses condicions de neu de l’estació no van aturar el grup i es van realitzar multitud d’exercicis i pautes de millora tècnica de l’esquí de descens, aprofitant els 20 quilòmetres esquiables que l’estació Aramon – Cerler té oberts.
A la tarda els nois i noies dels centres autonòmics van poder escalar a les instal·lacions del Centre, mentre els tècnics presents es reunien durant gairebé 3 hores per confeccionar el que serà una Guia de Continguts per a la Tecnificació Esportiva en l’Àmbit de l’Alpinisme, unificant criteris i facilitant així la creació de nous centres autonòmics com el Centre de Tecnificació d’Alpinisme de la Comunitat de Madrid, que té previst la seva arrencada el 2017.
L’endemà, el grup va mantenir els mateixos 4 grups per seguir treballant l’esquí de descens amb més facilitat i sobre un terreny de més dificultat i pendent. El que es va palpar va ser el canvi i la millora del domini sobre els esquís amb tan sol 9 hores de treball de millora tècnica acumulat durant el cap de setmana per cada grup.
Accions d’aquest tipus són de gran benefici per als centres de tecnificació, representant un complement a les accions realitzades en cadascuna de les comunitats autònomes i que, a més, redunda directament en els esportistes integrats en els programes de tecnificació.
Marc Subirana, responsable de la FEDME en l’àmbit del Programa Nacional de Tecnificació Esportiva en Alpinisme, va acompanyar al grup durant el cap de setmana i va poder viure en directe la motivació i les ganes de millorar dels joves, alhora que va poder explicar com serà la propera trobada del 2016, previst per a principis de setembre a Picos de Europa.
Fotos / Marc Subirana