FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -

Notícies - 06/10/2014

El català Joel Jaile guanya la Goldsteig Projekt 500, la cursa d’ultraresistència més llarga d’Europa

Curses per Muntanya

L’atleta de l’Associació Esportiva Diedre, resident a Sant Julià del Llor i Bonmatí (la Selva), Joel Jaile, ha guanyat la Goldsteig Projekt 500, la cursa d’ultraresistència per muntanya més llarga d’Europa disputada a Alemanya. El corredor català va prendre la sortida dissabte passat, 27 de setembre, i va completar la prova de 660 quilòmetres i 19.000 de desnivell positiu amb set dies, dues hores i set minuts.

Ja des d’un principi, Joel Jaile es va erigir com a líder, juntament amb Eugeni Roselló, del Club d’Esquí de la Pobla de Segur, que es va veure forçat a abandonar al quilòmetre 442 per problemes als peus. Des d’aquest punt, Joel Jaile va seguir en solitari com a líder de la cursa fins al final.

Joel Jaile arribarà a la Terminal 1 de l’Aeroport del Prat, aquesta tarda, a les 18.30 hores, després d’aconseguir el palmarès de l’ultratrail més llarga d’Europa i de celebrar-ho amb una cervesa mentre mostrava una estelada i el trofeu aconseguit.