La Generalitat de Catalunya ha aprovat el Pla d’obertura progressiva d’activitats per combatre la segona onada de la Covid-19, que es dividirà en quatre fases amb una durada de quinze dies cadascuna. Això sí, les dades de millora o empitjorament de la COVID-19 marcaran l’avançament o endarreriment de la temporalitat de les fases.
El primer tram d’aplicació d’aquestes mesures entraran en vigor a partir de les 6 del matí de dilluns 23 novembre i durant els pròxim 15 dies segons ha publicat el DOGC núm 8277 a la resolució SLT/2983/2020
Pel que fa a la pràctica esportiva en grup a l’aire lliure aquest es podrà fer amb grups màxims de 6 persones, excepte si sou federats. La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física no contempla un nombre màxim per a l’esport federat, però es recomana fer-ho amb un grups estables i amb els protocols de seguretat marcats per la FEEC. Els federats podran anar amb grups superiors a 6 persones i sense limitació a fer la seva activitat.
Els dos pròxims caps de setmana (27, 28 i 29 de novembre i 4, 5 i 6 de desembre) només es podran fer activitats lúdiques i esportives no competitives dins del mateix municipi o municipis termeners. No es podrà anar amb vehicle als municipis termeners, únicament fent esport sortint del municipi de residència que s’haurà de fer en grups de sis persones en cas dels no federats i grups sense limitació en cas que tots els integrants siguin federats.
Es manté l’aturada de l’activitat esportiva competitiva durant el període de vigència d’aquest primer tram, amb la previsió que aquestes es puguin reprendre a partir del quart tram, a excepció de les competicions oficials d’àmbit estatal, internacional i professional, que s’han de celebrar sense públic.
Les instal·lacions esportives, com els rocòdroms, podran obrir amb un aforament màxim del 50% i control d’accés les situades a l’aire lliure, mentre que en les instal·lacions cobertes l’aforament màxim serà del 30% i amb cita prèvia, garantint la ventilació dels espais. No està permès l’ús de vestidors.
Les entitats tambe podran també tornar a recuperar els entrenaments seguint les normatives establertes de màxim 6 persones en cas de ser federats i les activitats extraescolars amb màxim de sis persones o grup bombolla.
Els espais esportius de les entitats de la FEEC hauran de seguir els protocols establerts per aquests des de la mateixa federació.
En el cas de la formació federativa aquesta haurà de reduïr el màxim possible el nombre d’alumnes presencials com a mesurea preventiva i apostar per combinar l’assistència presencial amb l’activitat telemàtica
La llicència de la FEEC vigent
Tot i el decret d’estat d’alarma la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades fins al pròxim 31 de desembre.
La llicència no cobrirà en el cas que no es compleixin les mesures sanitàries establertes o s’estigui fora dels límits marcats pel govern català per a la circulació dins de Catalunya.
Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables sempre que els caps de setmana es facin dins del mateix municipi de residència o municipis termeners i entre setmana dins del territori català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.
Els refugis de muntanya oberts
Els refugis de muntanya que gestiona la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya podran seguir oberts mantenint els protocols i les mesures sanitàries establertes. Els refugis poden obrir com a equipament d’emergència i esportius, ja que la pròpia activitat física no està prohibida.
Abans d’utilitzar qualsevol refugi guardat cal recordar que s’ha de consultar si aquest té obertes les seves instal·lacions.
Els refugis lliures i la part lliure dels refugis guardats s’han d’utilitzar només en cas d’emergència i la FEEC no pot garantir que es puguin complir tots els protocols establerts en aquests. Es poden consultar les normes d’ús aquí.