Notícies - 15/02/2022
Catalunya ja té selecció per a l’estatal d’Ultraresistència
El seleccionador català de Curses per Muntanya, Pere Rullan, ha donat a conèixer la primera llista de la temporada per a disputar l’Estatal de Curses d’Ultraresistència.
Rullan ha buscat una selecció competitiva que buscarà repetir l’èxit aconseguit l’any passat a Tenerife, on es va emportar la victòria per equips.
Respecte a la llista de l’últim estatal Rullan repeteix amb Montse Martínez (AE Matxacuca), Marta Muixí (AE Diedre) O Lluís Ruiz (AE Mountain Runners del Berguedà).
En categoria femenina aposta per donar entrada a la sempre competitiva Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca) i a l’actual subcampiona de Catalunya de l’especialitat, la tarragonina, Covi Robles (CE Trail Tarraco).
En categoria masculina, tornen a la selecció alguns noms clàssics com els dos corredors del CEM la Cameta Coixa que l’any passat van aconseguir entrar dins del top10 a l’estatal; David Prades i Abel Carretero, i l’actual campió de Catalunya Marc Ollé (GE Oliana), que aquest cap de setmana ja s’ha testat també al Sobrepuny.
La cursa es disputarà el pròxim 19 de març a la Sierra de Cazorla, Jaen.
Un campionat exigent a la Serra de Cazorla
La II Ultra Sierra de Cazorla serà la seu del Campionat d’Espanya de Curses d’Ultraresistència FEDME. La cursa es desenvolupa dins del Parc Natural de les Serres de Cazorla, Segura i Las Villas, concretament a la comarca de la Sierra de Cazorla (Jaen) .
La prova tindrà la seva sortida i arribada a la localitat de Quesada i amb un recorregut en un 90% pel terme municipal d’aquesta població, passant per llocs emblemàtics d’aquesta comarca com és el paratge del Chorro, Puerto Gilillo, tota la falda de la corda dels Agrios, Los Callejones o El Puerto de Tíscar.
Un recorregut molt complet quant a perfil de corredor, ja que recorre senders, camins i vies pecuàries unint terrenys tècnics on es fa difícil córrer, amb altres es podrà gaudir de baixades ràpides i netes.
Recorregut exigent des del seu inici, assolint els 1300 metres de desnivell positiu en els seus primers 14 quilòmetres, fins al final, amb uns 14 últims quilòmetres on s’alternaran baixades tècniques amb pujades exigents com el darrer Turó de La Magdalena, que acabarà de posar a prova als participants amb una pujada exigent i posteriorment amb una cresta i baixada tècnica.