Horari d’estiu d’atenció al públic del 29 de juliol al 30 d’agost (ambdós inclosos): de 8 a 14 hores i de 15 a 17 hores de dilluns a dijous.
Divendres de 8 a 15 hores.

Notícies - 06/08/2024

Catalunya fa un any rodó als estatals de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana de Curses per Muntanya ha tancat els campionats estatals d’aquest 2024 amb un domini absolut. L’equip que dirigeix Pere Rullan, ha aconseguit per primera vegada guanyar tots els campionats per equips en totes les modalitats.

Catalunya s’ha proclamat campiona en categories femenines i masculina de Curses per Muntanya, Curses Verticals i Curses d’Ultraresistència, sense deixar cap primer calaix lliure.

El domici aclaparador de la selecció catalana es va començar a fer evident el mes de maig amb la victòria contundent a la Trencacims de Paüls (Baix Ebre), on l’equip català va ser profeta a casa i va guanyar tot el que es podia guanyar a les Terres de l’Ebre.

Catalunya s’ha emportat totes les classificacions per equips

Cèlia Balcells (CE Queralt) va ser l’única medalla absoluta però els bons resultats dins del top10 en masculí i femení van fer que els catalans marxessin de Paüls amb tots els títols per equips en les diferents categories, fent història a l’estatal de curses per muntanya.

Al mes de juny, a Escaray (La Rioja), en una plujosa cursa vertical, la selecció catalana va tornar a pintar de groc les muntanyes riojanes i va sumar la victòria per equips en totes les categories. En absulota masculina, el bronze d’Arnau Aranda (AE Matxacuca) va ser la millor posició dels catalans, que van omplir també els pòdiums en categories de formació, com ja havia passat a la Trencacims.

L’última cita amb els estatals va ser al Parc Natural de Somiedo, on es va disputar la cursa d’Ultraresistència, i on Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa) es va proclamar campió en una cursa que es recordarà més per aspectes extraesportius que no pas pels resultats. La mort d’un corredor durant la cursa va fer neutralitzar el campionat, tot i que Julen Calvo i Marx Bernades Ollé (GE Oliana), que va fer segon, ja havien arribat a meta.

Amb els resultats sobre la taula, Catalunya va tornar a imposar-se per equips i tancava així una temporada perfecte.

El seleccionador, Pere Rullan, destacava que tot i el clar augment en el nivell de les diferents curses, l’equip català ha estat capaç d’adaptar-se i de seguir demostrant el seu potencial cursa rera cursa.

La selecció catalana manté encara obert el calendari internacional amb la seva participació a la Copa del Món on realitzarà tres aturades aquesta tardor; Gorbeia Suzien a Euskal Herria al setembre i la EDP Sobrescobio a Astúries a l’octubre. I, finalment, a la final de la competició a la Marató dels Dements a terres alacantines.